پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیشرفت علمی(رتبه بندی ایران در زمینه علوم پایه )

رتبه بندی ایران در زمینه علوم پایه  

 در جایگاه علمی جهان در طول سال های اخیر از جهش 

 

 مناسبی برخوردار بوده است اما هنوز دستیابی به رتبه های برتر در سطح  

 جهانی نیازمند تلاش بیشتری در این زمینه است. 

 

 

 

شیمی..................۳۲ 

فیریک....................۴۶ 

زیست شناسی.......۵۶ 

علوم زمین...............۵۱ 

ریاضی و آمار..............۴۵ 

 

 

جهت دسترسی به اصل مطلب فوق به ادامه مطلب مراجعه کنید.... 

آفرینش: موضوع رتبه بندی ایران در جایگاه علمی جهان در طول سال های اخیر از جهش مناسبی برخوردار بوده است با این توصیف هنوز دستیابی به رتبه های برتر در سطح جهانی نیازمند تلاش بیشتری در این زمینه است. در همین رابطه رئیس مرکز منطقه ای علم و فناوری با اعلام رتبه جهانی ایران در رشته های علوم پایه اظهار داشت: در رشته شیمی، رتبه 32، در رشته فیزیک رتبه 46، در رشته زیست شناسی رتبه 56، در رشته علوم زمین رتبه 51   و در رشته ریاضی و آمار رتبه  45 را دارا هستیم. دکتر جعفر مهراد در گفتگو با مهر وضعیت تولیدات موثر علمی ایران در رشته های علوم پایه در دنیا را بر اساس پایگاه طلایه داران علم وابسته به موسسه اطلاعات ISI اعلام کرد و گفت: این آمار بر اساس مقالاتی است که توسط دانشمندان ایرانی در مجلات معتبر بین المللی چاپ شده است.  وی با تشریح وضعیت تولیدات علمی ایران در رشته های علوم پایه گفت: در تاریخ علم مسلمانان، علوم پایه شامل رشته های شیمی، فیزیک، ریاضی و آمار، زیست شناسی و علوم زمین از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. مقام معظم رهبری نیز در سفر به استان فارس و در اجتماع بزرگ دانشگاهیان از علوم پایه به عنوان گنجینه یاد کرده اند.
 جایگاه ایران در علم شیمی
تولید علم در شیمی در دست کشورهای پیشرفته است. ایران در 92 کشور تولید کننده موثر علم رتبه 32 را به خود اختصاص داده که رتبه ای بلند مرتبه است.رئیس مرکز منطقه ای علوم و فناوری "شیمی" را علم حیات دانست و درمورد وضعیت تولید علم این رشته گفت: تولید علم در این حوزه عمدتا در دست کشورهای پیشرفته است. ایران در 92 کشور تولید کننده موثر علم رتبه 32 را به خود اختصاص داده که رتبه ای رفیع و بلند مرتبه است. وی ادامه داد: به استثنا» هند، برزیل و ترکیه که به ترتیب رتبه های 11، 22 و 31 را به خود اختصاص داده اند، سایر کشورهای پیشگامتر از ایران، در گروه کشورهای توسعه یافته محسوب می شوند. 
 جایگاه ایران در رشته فیزیک
رتبه ایران در رشته فیزیک در میان 117 کشور ، 46 است. کشور هند از مجموع کشورهای در حال توسعه و کشوری از قاره آسیا دارای رتبه 15 است و در قاره آمریکای لاتین و مرکزی کشورهای مکزیک و آرژانتین به ترتیب با رتبه 30 و 32 قابل توجه اند. ارمنستان و مصر نیز از جایگاه 43 و 45 برخوردارند. رئیس مرکز منطقه ای علوم و فناوری در خصوص وضعیت تولید علم رشته فیزیک افزود: 117 کشور به عنوان کشورهای مطرح در این حوزه هستند که در تولید علم فعالیتهای چشمگیری دارند. وی رتبه ایران را در رشته فیزیک در میان 117 کشور، 46 اعلام کرد و گفت: کشور هند از مجموع کشورهای در حال توسعه و کشوری از قاره آسیا دارای رتبه 15 هستند و در قاره آمریکای لاتین و مرکزی کشورهای مکزیک و آرژانتین به ترتیب با رتبه 30 و 32 قابل توجه اند. ارمنستان و مصر نیز از جایگاه 43 و 45 برخوردار هستند. مهراد اضافه کرد: تولیدات ایران در حوزه فیزیک 2 هزار و 986 مقاله موثر است. به این تعداد از مقالات 12 هزار و 799 بار استناد شده که این نیز در خور توجه است.
جایگاه ایران در علم زیست شناسی
مجموعا 99 کشور در تولید علم زیست شناسی که بیوشیمی نیز با آن رده بندی می شود، موثر هستند که جایگاه ایران در میان این کشورها با تولید  یکهزار و 214 مقاله، رتبه 56 است.وی در مورد جایگاه ایران در زیست شناسی نیز به مهر گفت: مجموعا 99 کشور در تولید علم زیست شناسی که بیوشیمی نیز با آن رده بندی می شود، موثر هستند که جایگاه ایران در میان این کشورها با تولید تولید هزار و 214 مقاله پنجاه و ششم است. مهراد افزود: شمار استناد به این مقالات در مجموع 4 هزار و 194 بار است.
 جایگاه ایران در علوم زمین
در زمینه علوم زمین 101 کشور جهان جز تولید کنندگان موثر تولید علم محسوب می شوند. ایران در این حوزه رتبه 51 را به خود اختصاص داده است. تعداد مقالات دانشمندان ایرانی در زمینه علوم زمین 723 مقاله است که هزار و 737 بار به این مقالات استناد شده است
رئیس مرکز منطقه ای علوم و فناوری با اشاره به تولید علم موثر در علوم زمین گفت: در زمینه علوم زمین 101 کشور جهان جز تولید کنندگان موثر تولید علم محسوب می شوند. ایران در این حوزه رتبه 51 را به خود اختصاص داده است. تعداد مقالات دانشمندان ایرانی در زمینه علوم زمین 723 مقاله است که هزار و 737 بار به این مقالات استناد شده است.
 جایگاه ایران در ریاضیات و آمار
در ریاضات و آمار، سهم تولید علم ایران در بین 83 کشور جهان هزار و 189 مقاله است. این تعداد مقاله که یک هزار و 416 بار به آن استناد شده است، ایران را در این رشته از علوم پایه در مرتبه 45 قرار می دهد. وی با بیان اینکه در ریاضات و آمار، سهم تولید علم ایران که توسط دانشمندان ایرانی در مجلات معتبر بین المللی نوشته شده است  در بین 83 کشور جهان هزار و 189 مقاله است، گفت: این تعداد مقاله که یک هزار و 416 بار به آن استناد شده است، ایران را در این رشته از علوم در مرتبه 45 قرار می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد