پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیشرفت علمی(ایران سومین تولیدکننده ایمونکس دنیا)

ایران سومین تولیدکننده ایمونکس دنیا
 

 

 

”گاما ایمونکس” به تایید آزمایشگاه‌های داخلی و اروپایی رسیده‌است. ایران سومین کشور دنیاست که این دارو را در مقیاس صنعتی و با دانش بومی تولید می‌کند.....

وزیر بهداشت از طی مراحل نهایی پنج داروی نوترکیب ایرانی جدید در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد و گفت: در حال حاضر پرونده داروی نوترکیب در وزارت بهداشت مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

غیر این پنج دارو، داروهای دیگری نیز وجود دارند که پرونده بررسی آنها در مراحل ابتدایی قرار دارند و امیدواریم بتوانند مراحل اعتبار بخشی خود را در وزارت بهداشت بگذرانند چرا که وزارت بهداشت در این زمینه بسیار سخت گیرانه عمل می‌کند.

آزمایشگاه تحقیقاتی وزارت بهداشت به تازگی از سوی سازمان بهداشت جهانی تأییدیه دریافت کرده است و یکی از آزمایشگاه‌های معتبر در منطقه است و در حد استانداردهای بین‌المللی فعالیت می‌کند.

وزیر بهداشت یادآور شد: داروی گاما ایمونکس هم در آزمایشگاه تحقیقاتی وزارت بهداشت تأییدیه دریافت کرده است و هم به یکی از کشورهای اروپایی برای تأیید فرستاده شد و در هر دو آزمایش اطمینان بخش بودن دارو به اثبات رسید.

این دارو که نوعی داروی نوترکیب انسانی به شمار می‌رود در درمان جانبازان شیمیایی مبتلا به عوارض ریوی و بیماران CGD که مبتلا به نقص ژنتیکی منجر به گرانولوماتوز مزمن هستند به کار می‌رود.

این دارو برای ادامه کار باید صادر شود زیرا مصرف داخلی چندانی ندارد. قیمت دارو برای نمونه خارجی آن با یارانه هر ویال 70 هزار تومان داده می‌شود و قیمت آن در بازار جهانی 120 دلار است و مصرف کننده برای داروی خارجی 54 هزار تومان می‌پردازد.
وی تولید داروی گاما ایمونکس توسط پژوهشگران ایرانی را نشان دهنده رسیدن کشور به مرحله بومی شدن دانش زیست فناوری و بیوتکنولوژی دانست و گفت: تولید محصولی همچون گاما اینترفرون نشان می‌دهد که دانشمندان به خوبی راه و رسم تحقیق و تبدیل آن به محصول در عرصه زیست فناوری را یافته‌اند و این افتخار بزرگی برای کشور است.

تولید گاما اینترفرون در کشور به تولید بومی رسیده است و حاصل یک کار تحقیقاتی چند ساله میان مراکز دانشگاهی و صنعت است.عکس از علی رفیعی، خبرگزاری فارس

لنکرانی خاطرنشان کرد: این دارو در حال حاضر در دو کشور دیگر غیر از جمهوری اسلامی ایران تولید می‌شود و ما سومین کشور دنیا هستیم که این دارو را در مقیاس صنعتی و با دانش بومی می‌توانیم تولید کنیم.

زمانی که یک داروی نوترکیب وارد بازار دارویی کشور می‌شود هم تولید دارو و هم کنترل کیفیت آن دارو اهمیت دارد. اطمینان از اینکه با روش‌های آزمایشگاهی مطمئن شویم که مولکول همانی است که در ترکیب اولیه شناخته شده است و پس از آن با مطالعات بالینی بتوانیم اثرگذاری آن را مشخص کنیم. همه این مجموعه رخ داد که این دارو بتواند وارد بازار شود و ورود آن سرآغاز ورود تعداد بیشتری از داروهای نوترکیب در کشور خواهد بود.
لنکرانی ابراز امیدواری کرد دانشمندان کشور بتوانند فراتر از موضوع مهندسی معکوس به نوآوری در تولید محصولات جدید دست یابند و اظهار داشت: در این زمینه چند مرکز تحقیقاتی در بحث مونوکلونال آنتی بادی در حال فعالیت هستند که امیدواریم در آینده نزدیک به نتیجه برسد.

در بحث داروها ما شاهد تولید 96 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل هستیم اما همان4درصد داروی خارجی یک سوم ارزش ریالی داروهای مصرفی کشور را به خود اختصاص می‌دهد بنابراین اولویت تولید دارو در کشور تولید داروهای گران قیمت با ارزش افزوده بالاست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد