پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

سکوی موقعیت دهی دومحوره با دقت نانومتری

ساخت سکوی موقعیت دهی دومحوره با دقت نانومتری  

 

 

  

 

  

 

به گزارش سرویس پایان نامه ایسنا، علی اکبر درکی، مجری طرح با اعلام این مطلب گفت: سکوی موقعیت دهی دومحوره با دقت نانومتری به عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد با راهنمایی دکتر حسن ظهور و همکاری مهندس علی رضا شهیدی ارائه شد. ...

به گزارش سرویس پایان نامه ایسنا، علی اکبر درکی، مجری طرح با اعلام این مطلب گفت: سکوی موقعیت دهی دومحوره با دقت نانومتری به عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد با راهنمایی دکتر حسن ظهور و همکاری مهندس علی رضا شهیدی ارائه شد.

وی گفت: روند انجام این پروژه در اواخر سال 86 آغاز شده و پس از مطالعات اولیه و طی مراحل طراحی و بهینه سازی در اواسط سال 88 به مرحله ساخت رسید و اکنون مراحل راه اندازی و آزمون را پشت سر گذارده است.

وی افزود: این دستگاه شامل یک سکوی متحرک به ابعاد تقریبی 10×10 سانتی متر می باشد که قادر است آن را در دو راستا به مقدار 34 میکرومتر حرکت دهد. طبق نتایج بدست آمده از آزمون عملکرد، این دستگاه می‌تواند موقعیت مکانی جسم هدفی که روی آن نصب می شود را با دقتی از مرتبه 10 نانومتر کنترل کند. فرکانس کاری دستگاه تا 5 هرتز و زمان پاسخ آن کمتر از 50 میلی ثانیه می باشد.

درکی ادامه داد: محصول تولید شده در قیاس با نمونه های خارجی از لحاظ کورس حرکت و سرعت عملکرد کاملاً قابل رقابت می باشد. این کار که اولین تجربه ساخت سکوهای موقعیت دهی دقیق در داخل کشور است، در صورت تبدیل شدن به یک محصول تجاری، با قیمتی در حدود یک چهارم نمونه خارجی قابل عرضه می‌باشد. همچنین در صورت حمایت از این پروژه و ادامه یافتن مسیر آن در راستای ارائه یک محصول کامل، طراحی و ساخت سایر تجهیزات جانبی نظیر میز جاذب ارتعاش، سنسورهای نانومتری و مدار کنترلی در زمان یک سال قابل انجام است.

گفتنی است، فن‌آوری موقعیت دهی با دقت نانومتری اخیراً در فضای بین المللی کاربردهای گسترده ای در عرصه فن‌آوری های نوین پیدا کرده است. از جمله این فن‌اوری ها می توان به صنعت ساخت ریزتراشه ها، ساخت در مقیاس نانو، ماشین کاری و اندازه گیری دقیق، تنظیم اجزای سیستم های اپتیکی و عملیات درون سلولی اشاره کرد؛ اما شاید مهمترین کاربرد متصور برای این محصول در داخل کشور استفاده در میکروسکوپ‌های الکترونی، روبشی و نوری به عنوان حرکت دهنده نمونه باشد.

فن‌آوری ساخت این دستگاه عمدتاً در انحصار چند شرکت آلمانی و امریکایی است که با قیمتی در حدود 20هزار دلار و با دریافت اطلاعات کامل از هدف و محل استفاده به فروش می رسد. به علت کاربرد در فن‌آوری‌های دقیق و پیشرفته تهیه این محصول با دشواری های فراوان همراه خواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد