پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

ارایه هشت دستاورد علمی از سوی محققان ایرانی



دستاورد های علمی سال ۱۳۸۹

(مهر )

ارایه هشت دستاورد علمی از سوی محققان ایرانی


  1. حسگر میدان مغناطیسی در دانشگاه صنعتی شریف تولید شد
  2. بهبود خواص نانوکامپوزیت برای تولید نوعی پلیمر مورد نیاز در خطوط انتقال نفت و گاز
  3. ساخت مسیریاب پیشرفته برای حفاری چاههای نفتی در کشور
  4. محققان کشور روشی برای افزایش دوام منسوجات پنبه ای ارائه کردند



برای کسب اطلاعات کامل تر پیرامون موضوع بالا لطفا به ادامه مطلب بروید...

به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، دانشمندان ایرانی در مهرماه سال گذشته در عرصه های مختلف علمی موفق به تولید دستاوردهای زیادی شدند که در عره های مختلف به رشد و شکوفای کشور کمک زیادی می کند.

1.حسگر میدان مغناطیسی در دانشگاه صنعتی شریف تولید شد

محققان آزمایشگاه ادوات و مدارهای ابررسانای دانشگاه صنعتی شریف موفق به ساخت حسگر میدان مغناطیسی برای کاربردهای ژئو فیزیکی شدند. این حسگر قادر به اندازه گیری میدانهای مغناطیسی بسیار ضعیف تا حدود میدان مغناطیسی قلب انسان است ولی عموما برای انجام حفاظت مغناطیسی، تست های غیر مخرب، تشخیص عبور اجسام مغناطیسی به واسطه تغییر در میدان مغناطیسی زمین و کاربردهای ژئوفیزیکی به کار گرفته می شود. در ساخت این نمونه کلیه استانداردهای تجهیزات الکترونیکی سیستم های نویز پایین در نظر گرفته شده و به همین دلیل این حسگر از دقت بسیار بالای کاربردی برخوردار است.



2. بهبود خواص نانوکامپوزیت برای تولید نوعی پلیمر مورد نیاز در خطوط انتقال نفت و گاز

از مزیت های این طرح تحقیقاتی می توان به استفاده از مواد اولیه تولید داخل، ساخت تجهیزات مبتنی بر نانوکامپوزیت ها، گسترش بررسی خواص مکانیکی و فیزیکی محصول و کنترل ابعادی و توزیعی مواد نانوساختار در کامپوزیت اشاره کرد.

در این پژوهش که به همت محققان مشهدی صورت گرفته است، به تولید بهینه نانوکامپوزیت پلیمری با حضور نانولوله کربنی به روش آسیا کاری مکانیکی پرداخته است. نانو کامپوزیتهای تولید شده با استفاده از نانو لوله های کربنی قابلیت استفاده در خطوط انتقال نفت و گاز را دارند. محصول تولید شده در آزمایشگاه، آزمایش های کنترلی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و قابلیت ارایه به صنعتگران را دارد.



3.ساخت مسیریاب پیشرفته برای حفاری چاههای نفتی در کشور
پژوهشگران دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی دو نوع مسیریاب پیشرفته برای استفاده در مخازن نفتی در دریا و خشکی شدند. دو نمونه دستگاه مسیریاب با فناوری داخلی طراحی و ساخته شد که نمونه اول MWD برای حفاری چاه های نفت در دریا و خشکی استفاده می شود و از نوع دوم موسوم به MLT برای ردیابی موقعیت و بدنه مغناطیسی چاه از پیش حفر شده در اعماق بیش از 2 هزار متر که دچار حادثه آتش سوزی شده است، استفاده می شود. دقت کار دستگاه های ساخته شده بهتر از نمونه های خارجی کنونی است و "زاویه سمت" را با خطای کمتر از سه دهم درصد و زاویه انحراف از افق را با خطایی کمتر از پنج صدم درصد اندازه گیری می کند.

دستگاه های MWD با قرار گرفتن درون مجموعه تجهیزات حفاری و اندازه گیری میدان های مغناطیسی زمین، موقعیت جاری مته حفاری را اندازه گیری کرده و داده های آن را برای رسیدن به مخازن نفتی موجود در اعماق زمین، در اختیار مهندسان حفاری واقع در دکل حفاری قرار می دهد. از سوی دیگر به هنگام حوادث ‌آتش سوزی در چاه های نفت، به حفر چاه کمکی دیگری نیاز است و از آنجایی که بدنه چاه اصلی به شدت بر روی میدان مغناطیسی زمین اثر می گذارد دیگر نمی توان از دستگاه MWD برای مسیریابی استفاده کرد از این رو در چنین مواقعی از دستگاه MLT برای اندازه گیری میدان مغناطیسی بدنه چاه برای یافتن جهت و موقعیت آن استفاده می شود.



4.محققان کشور روشی برای افزایش دوام منسوجات پنبه ای ارائه کردند
محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با استفاده از نانو نقره دوام شستشوی پارچه های پنبه ای دارای پوشش نانوذرات نقره را افزایش دادند ضمن آنکه با این روش الیاف تولید شده دارای خاصیت ضد باکتری می شوند. این تحقیق به منظور افزایش جذب نانوذرات نقره بر سطح پارچه های سلولزی و بهبود دوام شستشوی پارچه است.

نتایج به دست آمده نشان داد که جذب نانو ذرات نقره روی پنبه کاتیونی بیشتر از پنبه غیرکاتیونی (حدود 3 برابر) است و نمونه های عمل شده در دمای 80 درجه سانتیگراد مقدار نقره بیشتری از نمونه های عمل شده در دمای 100 درجه سانتیگراد دارند. ماده کاتیونی تجاری در این پژوهش با قیمت مناسب در کشور موجود است و به راحتی می توان از آن در کارخانجات تکمیل صنایع نساجی استفاده کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد