پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

رییس سازمان فضایی خبر داد:اعزام موجود زنده به فضا طی سه ماه آیند


رییس سازمان فضایی خبر داد:


اعزام موجود زنده به فضا طی سه ماه آینده

پرتاب«ناهید»تاپایان سال



ایسنا:

رییس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به این که این دانشگاه در میان پنج دانشگاه برتر صنعتی کشور قرار دارد از واگذاری سه پروژه کلان ملی بالگرد هشت نفره، طراحی شاسی و پلتفرم خودرو، تهیه و تولید مواد رادار گریز و پروژه ماهواره‌ به عنوان مهمترین دستاوردهای این دانشگاه خبر داد.

ه گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر فاضلی که در دومین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر سخن می‌گفت با اشاره به پیگیری پروژه اعزام موجود زنده به فضا به عنوان یکی از طرح‌های سازمان فضایی خاطرنشان کرد: پروژه اعزام موجود زنده به فضا در مراحل خوبی قرار گرفته و گام‌های مقدماتی آن از طریق اجرای پروژه‌های «کاوش» برداشته شده که امیدواریم در سه ماه آینده بتوانیم موجود زنده‌ای را در یک برنامه پرتاب زیر مداری قرار دهیم.

رییس سازمان فضایی در خصوص پروژه ارتقاء مداری ماهواره‌ فجر که در خرداد ماه سال جاری پرتاب می‌شود، عنوان کرد: در ماهواره فجر که توسط ماهواره‌بر سفیر یک در خرداد ماه پرتاب می‌شود ارتقاء مداری از طریق یک مانور مداری صورت می‌گیرد به گونه‌ای که این ماهواره یک مسیر بیضی شکل را طی کرده و در نقطه اوج ارتفاع مداری خود یک رانش‌گر گاز سرد که در واقع یک کپسول حاوی نیتروژن فشرده بوده است فشار حدود 300 تا 400 بار را اعمال می کند تا با هل دادن ماهواره آن را در مسیر دایره‌‌یی شکل قرار داده و ارتفاع آن را تا حدود چهارصد، پانصد متر ارتقاء دهند که در نتیجه نیروی مقاوم هوا که رقیق است کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به تغییرات برنامه‌های فضایی در سال جاری تصریح کرد: از آنجا که محموله‌ی ماهواره‌ شریف به نوید و رصد شباهت بسیاری داشت در ابتدا قرار نبود این ماهواره را پرتاب کنیم اما با توجه به دستاوردهای خوبی که ماهواره شریف در محموله اپتیکی به دست آورده و علی‌رغم درخواست دقت تفکیکی زیر صد متر موفق به رسیدن به دقت 12.5 متر شده‌اند امیدواریم آن را در سال جاری پرتاب کنیم.

فاضلی اضافه کرد: سازمان فضایی ایران و پژوهشکده‌ سامانه‌های فضایی محصول جدیدی را در حال ساخت دارند که به نام ماهواره «ناهید» لقب گرفته است و آن را نیز در برنامه پرتاب امسال قرار دادیم در این ماهواره فناوری باز شدن صفحات خورشیدی را در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار داده و نهایتا با اجرای آن در فضا امیدواریم بتوانیم تصاویر آن را نیز ضبط کرده و مخابره کنیم. چرا که یکی از اهداف برنامه‌های پرتابی در کشور این بوده که با هر پرتاب به فناوری خاصی دست یابیم.

به گزارش ایسنا، رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به این که نتایج خوبی از پروژه‌ی ماهواره‌بر سیمرغ که توسط وزارت دفاع در حال انجام است، گزارش شده است، تصریح کرد: در صورتی که ماهواره‌بر سیمرغ با نیروی پیش رانش چند برابری آماده شود، می‌توانیم محموله‌های سنگینی حدود 100 کیلوگرم را تا ارتفاع 400 کیلومتری پرتاب کنیم که اگر در سال جاری این ماهواره‌بر آماده شود می‌توانیم ماهواره طلوع یک و ظفر از علم و صنعت را در برنامه پرتاب سال جاری قرار داریم . همچنین در تلاشیم تا ماهواره‌های عملیاتی را پرتاب کرده و تصاویر قابل استفاده برای کاربران را ارسال کنیم.

فاضلی به اهمیت فناوری پیل سوختی و کاربرد آن در حوزه‌ فضایی اشاره کرد وگفت: اهمیت پیل‌های سوختی طی سالهای اخیر به عنوان منابع تامین انرژی پاک و منبع تامین توان متمایز در برنامه‌ی فضایی دنیا قرار گرفته است به گونه‌ای که در دهه 60 که رقابت فضایی در بین دو ابرقدرت برای تسخیر فضا به اوج خود رسیده بود، این فناوری مورد توجه خاصی قرار گرفت و از آن به عنوان منبع قابل اعتماد تامین توان استفاده شد. همچنین در سال 1969 و پس از آن در سالهای دهه‌ 70 پیل سوختی در فضا پیماهای مختلفی مانند آپولو استفاده شد.

رییس سازمان فضایی اظهار کرد: در آ‌ینده‌ حوزه فضایی توجه خاصی به فناوری پیل سوختی شده به گونه‌ای که پیل‌های سوختی با چگالی بالا، حجم کم و خطر کمتر مانند منابع انرژی هسته‌یی در پیشران‌های فضایی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در حوزه‌ پیل سوختی در زمینه‌های فضایی هم اکنون پیل‌های سوختی جدیدی تولید می‌شود که می‌توان به پیل سوختی بازتولید اشاره کرد که در یک چرخه آب در شرایطی در معرض تابش خورشید قرار گرفته و توان مورد نیاز برای الکترو لایزرها را تولید می‌کند به گونه‌ای که آب تجزیه شده و هیدروژن مورد نیاز را تولید می‌کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت فناوری‌های پیشرفته و نوین به ویژه فناوری‌های مرتبط با پیل سوختی که کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف دارد، خاطرنشان کرد: دولت در سالهای گذشته توجه ویژه ای به فناوری‌های نوین و انرژی ‌های نو داشته به گونه‌ای که در تمامی سفرهای خود دیپلماسی فناوری را مد نظر قرار داده و محصولات فناورانه را به مسوولان تراز اول کشورها اعطا می‌کند که امیدواریم با حمایت‌های بیش از پیش مسوولان بتوان تلاش‌های محققان در این عرصه را به محصول‌های مورد نیاز در صنایع تبدیل کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد