موفقیت محققان دانشگاه صنعتی شریف در تولید حاملهای داروی سرطان
محققان دانشگاه صنعتی شریف موفق به تولید حاملهای مغناطیسی با پوشش سازگار با محیط بدن شدهاند که میتوان در درمان سرطان و تومور از آنها استفاده کرد. ...
به گزارش سرویس پایان نامه ایسنا، مهندس طاهره جعفری، دانشآموخته کارشناسیارشد دانشگاه صنعتی شریف گفت: هدف اصلی از انجام این پژوهش، تولید حاملهای مغناطیسی با پوشش زیستسازگار مناسب بوده است.
وی گفت: با سرپرستی دکتر عبدالرضا سیمچی در آزمایشگاه مواد پیشرفته و نانومتری دانشگاه صنعتی شریف، موفق شدیم نانوذرات هسته - پوسته آهن- طلا را با پوشش پلیمری سنتز کنیم که سازگاری بالایی با محیط بدن دارند و در عین حال قادر به حفظ قابلیتهای مغناطیسی خود هستند. این ذرات در آزمایشهای مغناطیسی، خاصیت سوپرپارامغناطیسی از خود نشان دادهاند و نتایج آزمایشهای زیستسازگاریسنجی هم حاکی از آن است که این نانوذرات کاملاً با محیط بدن سازگار هستند. همچنین وجود پوشش پلیمری، قرار دادن داروها را روی سطح نانوذرات میسر کرده است.»
در این پژوهش ابتدا نانوذرات هسته - پوسته آهن- طلا به روش میسل معکوس با اتمسفر گاز آرگون سنتز شدهاند. پس از شستوشو و جداسازی، با استفاده از مرکاپتواتانول در دمای 40 درجه سانتیگراد و در حین همزدن، روی سطح آنها پیوندهای سولفور ایجاد گردیدهاست. در مرحله بعدی سطح ذرات با استفاده از پلیگلیسیرول پوشش داده شدهاست تا ضمن حفظ خاصیت زیستسازگاری، قابلیت حمل دارو را نیز داشته باشند. سپس این ذرات با استفاده از روشهای مختلف آنالیز مانند XRD، TEM، VSM و MTT assay مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتهاند.
نتایج آزمونها نشان میدهد که نانوذرات، دارای توزیع اندازه باریک و در محدودهای مناسب برای کاربردهای دارورسانی هستند.
نتایج این پژوهش میتواند در پزشکی و در درمان بیماریهایی همچون سرطانها و تومورها مورد استفاده قرار گیرد. جزئیات این پژوهش در مجله Journal of Colloid and Interface Science (جلد 345، صفحات 71- 64، سال 2010) منتشر شده است