پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

رتبه ۱۵ ایران در تولید علم جهان


                                       رتبه ۱۵ ایران در تولید علم جهان

                                                                        

                              

      

خبرگزاری مهرنیوز: رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری ضمن تشریح آخرین وضعیت تولید علم در جهان، کفت: ایران در تولیدعلم جهان رتبه ۱۵ را در اختیار دارد. 

 

به گزارش مهر، جعفر مهراد در این خصوص گفت: امروز ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۳ میلادی برابر با ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۲ است و ازابتدای سال میلادی جاری تا تاریخ اعلام شده، دانشمندان ایران با نشر مقالات علمی در مجلات معتبر بین المللی و طبق مستندات نظام استنادی اسکوپوس موفق به تولید ۱۹ هزار و ۸۸۲ مقاله شده اند که این میزان از تولیدات علمی برابر با ۶/۱ درصد از کل تولید علم جهان است و جمهوری اسلامی ایران تا این مقطع رتبه ۱۵ تولید علم جهان را در دست دارد.
 
سرپرست ISC افزود: از کشورهای در حال توسعه که از نظر تولید علم تا این بازه زمانی جلوتر از ایران قرار دارند، کشورهای هندوستان و برزیل هر کدام به ترتیب با تولید ۴۸ هزار و ۱۷۸ مقاله(۹/۳ درصد از کل تولید علم جهان) و ۲۵ هزار و ۱۹۴ مقاله (دو درصد از کل تولید علم جهان) رتبه های هفتم و ۱۳ را به خود اختصاص داده اند.
 
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاطر نشان ساخت: ایالات متحده آمریکا با تولید ۲۵۹ هزار و ۸۱۵ مقاله در این بازه زمانی ۲۱.۱درصد از کل تولید علم جهان را منتشر کرده و مقام اول را به دست آورده و کشور های چین، انگلستان، آلمان و ژاپن چهار کشور دیگری هستند که به ترتیب با تولید ۱۸۹ هزار و ۵۲۲ مقاله، ۷۶ هزار و ۶۱۳ مقاله، ۶۹ هزار و ۸۱۲ مقاله و ۵۵ هزار و ۷۴۹ مقاله در جایگاه بعدی یعنی دوم تا پنجم نشسته اند.
 
دکتر مهراد ادامه داد: کشورهای فرانسه(۴۹ هزارو۲۲۳مقاله)، ایتالیا(۴۱ هزار و ۹۴مقاله)، کانادا(۴۱ هزار و ۷۸۴مقاله)، اسپانیا(۳۸ هزار و ۲۱۹مقاله)، استرالیا(۳۵ هزار و ۶۲۳مقاله)، کره جنوبی( ۳۳ هزار و ۷۱۹ مقاله) و هلند(۲۴ هزار و ۷۷۵ مقاله) کشور هایی هستند که به ترتیب موفق به کسب رتبه های شش ، هشت، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ شده اند.
 
وی گفت: تایوان، سوئیس، روسیه، ترکیه و سوئد نیز که هر کدام به ترتیب ۱۹۴۰۸ مقاله، ۱۸۰۸۲ مقاله، ۱۸۰۶۷ مقاله، ۱۷۲۹۸ مقاله و ۱۶۰۴۹ مقاله تولید کرده اند بعد از جمهوری اسلامی ایران که دارای مقام ۱۵ تولید علم جهان است در جایگاه ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ نشسته اند.
 
دکتر مهراد بیان کرد: اکنون به راحتی می توان فاصله تولید علم ترکیه با ایران را مشاهده کرد. در فاصله ۲۰ تا ۳۰ تنها کشوری که در گروه کشورهای اسلامی قرار دارد می توان به مالزی اشاره کرد که با تولید ۹ هزار و ۸۷۷ مقاله رتبه ۲۴ تولید علم جهان را در دست دارد.
 
سرپرست ISC اظهار داشت: هنوز تعداد بسیاری از کشور های غربی مانند بلژیک، دانمارک، اتریش، پرتغال، نروژ، فنلاند و یونان وجود دارند که در رتبه های بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته اند. میزان تولیدات علمی رژیم اشغالگر قدس ۸۱۹۸ مقاله است که در جایگاه ۲۷ تولید علم جهان قرار دارد.
 
دکتر مهراد در حالیکه جدیدترین تولید آمار علم ایران را بیان کرد، به آمار تولید علم ایران در سه ماه گذشته نیز پرداخت و گفت: میزان تولیدات علم ایران در ماه آوریل ۲۰۱۳ میلادی ۱۱ هزار و ۷۰۳ مقاله بود که این رقم در ماه های بعد یعنی در ماه می و ژوئن ۲۰۱۳ میلادی به ترتیب به ۱۴ هزار و ۲۲۸ مقاله و ۱۷ هزرا و ۲۴۵مقاله افزایش یافته است.
 
دکتر مهراد با مقایسه آمار تولید علم ایران در ماه های ژوئیه و ژوئن ۲۰۱۳ میلادی گفت: تنها در این فاصله دانشمندان ایران موفق به تولید ۲۶۳۷ مقاله بیشتر شده اند که این افزایش نشان دهنده عزم قوی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور است که در شرایطی که انواع تحریم ها بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده و دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور نیز از آن مستثنی نیستند اما نرخ رشد تولیدات علمی همواره مثبت بوده و انتظار می رود تا پایان سال میلادی ایران بیشتر از سال های قبل دستاورد های علمی درخشان در عرصه تولید علم جهان داشته باشد.

                      

نظرات 2 + ارسال نظر
سوسو شنبه 4 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 03:03 ب.ظ

امیدوارم تا سال 2025، زیر 5 شود. درهمه زمینه ها.

neeaz سه‌شنبه 1 مرداد‌ماه سال 1392 ساعت 02:55 ب.ظ http://neeaz.ir

معرفی یک سایت خوب:
میتوانید نیازمندیهای خود را در سایت neeaz.ir جستجو کنید.
میتوانید رایگان تبلیغ کنید وبهتر دیده شوید.
برای حمایت از سایت نیاز این سایت را لینک نمایید.
برای درج آگهی رایگان سایت جامع نیازمندیهای ایران از لینک زیر وارد شوید.
http://neeaz.ir

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد