محققان گیاه پزشکی کشور، کائولن فرآوری شده تولید کردند
در راستای کاهش خسارت آفات انار محققان گیاه پزشکی کشور، کائولن فرآوری شده تولید کردند...
ه گزارش سرویس «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر حسن عسکری ــ رییس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور ــ گفت: با توجه به میزان خسارت زایی آفات و بیماریهای گیاهی، علفهای هرز و دیگر عوامل طبیعی در فرایند تولید محصولات کشاورزی، بهرهگیری از دانش فنی کارشناسان و نتایج تحقیقات و پژوهشهای علمی میتواند ضمن افزایش سطح کمی و کیفی تولید، سلامت محصولات غذایی را تضمین کند.
وی افزود: از آنجایی که یکی از موثرترین روشها برای کاهش خسارت آفت کرم گلوگاه انار، دور کردن آفت از درخت و ممانعت از تخم ریزی آن بر روی میوه های انار است، به این منظور کائولن فرآوری شده با هدف کاهش خسارت زایی آفات درخت انار طراحی و تولید شد.
دکتر عسکری در ادامه خاطرنشان کرد: کائولن فرآوری شده از سنگهای خام معادن کائولن کشور تهیه شده که ضمن ایجاد تغییرات در کائولن خام و افزودن ترکیبات چسبیده و امولسیفایر، ترکیب حاصل به صورت پودر قابل تعمیق در آب در آمده و جهت پوشش بافتهای درختان انار قابل استفاده است.
دکتر حسین فرازمند ــ طراح و مجری پروژه - هم در خصوص نحوه کارکرد این ترکیب خاطرنشان کرد: این ترکیب با ایجاد پوشش سفید رنگ بر روی درختان، باعث دور شدن حشرات، کرم گلوگاه انار از درخت و در نتیجه عدم تخم گذاری حشره روی میوهها میشود.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، کاهش ترکیدگی و ریزش میوههای باغات انار و سایر درختان میوه و محصولات زراعی را از مزایای استفاده از کائولن فرآوری شده دانست و خاطرنشان کرد: کائولن فرآوری شده با ایجاد پوشش سفید رنگ، ضمن ایجاد ممانعت از تغذیه آفات مکنده از قبیل شتهها و کنهها از شیره گیاهی از آفتاب سوختگی میوهها نیز محافظت کرده و موجبات کاهش میزان خسارت وارده میشود.
رییس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور در پایان ضمن ابراز خرسندی از نتایج تحقیقات و پژوهشهای صورت گرفته، تصریح کرد: به طور حتم توجه به نیروهای کارشناسی و نخبگان نیز به عنوان مصادیق پیشرفت و توسعه در بخش کشاورزی برای پیشبرد برنامههای راهبردی غیر قابل انکار است و نیز با شناخت ظرفیتهای علمی و بهرهگیری از توان کارشناسی اساتید و محققین بیشتر میتوان به آیندهای روشن و مدیریتی کارا در بخش گیاه پزشکی امیدوار بود.