فناوران ایرانی موفق به تولید نانوکامپوزیت چوب پلاستیک شدند
محققان یکی از واحدهای فناور پارک علم و فن آوری گیلان موفق به تولید نانوکامپوزیت چوب پلاستیک از ضایعات صنایع چوب و پلاستیک شدند....
زاده کیائی فر - مدیرعامل هسته فن آور سازنده این طرح - با اعلام این مطلب به خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: این ماده مرکب، حاصل ترکیب ضایعات کارخانههای صنایع چوب و پلاستیک است که علاوه بر کاهش هزینههای مربوط به تامین مواد اولیه خام به سبب افزودن مواد پلیمری و پرکنندههایی مانند نانوفیلرها دارای ویژگیهایی چون سختی، مقاومت، پایداری و خواص حرارتی بالا، انبساط حرارتی کم، مقاومت در برابر قارچ زدگی، حمله حشرات و جذب رطوبت است.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به رشد انبوه جمعیت و اینکه حدود 45 درصد زبالههای خشک شهری را کاغذ و ضایعات پلاستیکی تشکیل میدهد میتوان با تولید این ماده از ضایعات، معضل شهرداریها را تا حدودی حل کرد و همچنین باعث کاهش آلودگیهای زیست محیطی و نوآوری در فن آوری نانو شد.
کیائی فر با بیان اینکه نانو کامپوزیت چوب پلاستیک میتواند جایگزین مناسبی برای تختههای فیبری، نئوپان و MDF باشد تصریح کرد: با افزودن نانو فیلرها به چوب پلاستیک مدول آن را از 2600 مگا پاسکال تا حدود 4500 مگاپاسکال و مقاومت آن را از 28 تا حدود 48 مگاپاسکال افزایش داده و با توجه به اینکه بخش اعظم چوب پلاستیک از مواد پلیمری است جذب آب آن به مقدار بسیار زیادی کاهش و مقاومت آن در برابر حشرات و تغییرات بیولوژیکی افزایش پیدا میکند.
وی در خصوص کاربردهای این نانو کامپوزیتهای چوب پلاستیک خاطر نشان کرد: این ماده میتواند در صنایع نظامی، دفاعی، گاردریلهای جادههای شهری و برون شهری، واگن سازی در راه آهن، عرشه کشتی،بدنه هواپیما، انواع مبلمان، کابینت، کف پوشها، پالت، درب و پنجره و دیوار و سقف کاذب، صندوق حمل کالا و اجزای داخلی ماشین مورد استفاده قرار گیرد.
این محقق پارک علم و فنآوری گیلان در پایان با بیان اینکه نمونه مشابه داخلی این طرح در کشور وجود نداشته و تاکنون در دنیا این محصول به تولید انبوه نرسیده است گفت: فاز پژوهش و پایلوت تولید این نانوکامپوزیتهای چوب پلاستیک در پارک علم و فناوری گیلان به انجام رسیده و در حال حاضر برای ورود به فاز تولید انبوه این محصول با یکی از شرکتهای داخلی به توافق رسیدهایم.