پل جوادیه نمادی دیگر برای پایتخت
ه گزارش همشهری، قالیباف در مراسم افتتاح پل جوادیه و در میان انبوه ساکنین مناطق 11 و 16 به ایراد سخنرانی پرداخت.شهردار تهران بر لزوم تلاش برای اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه و التزام عملی به ولایت فقیه و نظام اسلامی تاکید کرد و گفت: پل جوادیه از ابعاد فنی و مدیریتی نتیجه یک حرکت عقلانی و عمل گرایی در راستای همان گفتمان مقام معظم رهبری است که دهه چهارم انقلاب را به نام دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری کردند.....
وی افزود: روزی چند ده قطار باید در شرایطی که ما در حال ساخت پل بودیم از این مسیر تردد میکردند بنابراین اگر نبود روحیه گذشت و همکاری بین سازمانها، ساخت پل جوادیه امکان پذیر نبود.قالیباف در بخش دیگری از اظهارات خود ساخت پل جوادیه را متاثر از رویکرد مدیریت شهری به توسعه جنوب شهر و کاهش فاصله میان شمال و جنوب شهر دانست و گفت: پل جوادیه هویتسازی و هویت بخشی خواهد کرد و کیفیت زندگی را در ابعاد مختلف در جنوب شهر مخصوصا مناطق 11 و 16 ارتقا خواهد داد. از نظر قالیباف پل جوادیه نه تنها نمادی از اعتماد به نفس، خودباوری، استقلال و خودکفایی مهندسین جوان کشور است بلکه ساخت این پل کاملا نشان از توان علمی و عملی متخصصین کشور نیز دارد.
شهردار تهران تاکید کرد: میتوانیم مدعی شویم تکمیل پل جوادیه نمادی از همت مضاعف و کار مضاعف در سالی است که از سوی مقام معظم رهبری به همین عنوان نامگذاری شده است. وی ضمن تاکید بر توسعه مترو و ادامه تلاش برای تکمیل بزرگراههایی نظیر امام علی یا تونل امیر کبیر و صدر- نیایش از آغاز عملیات اجرایی مجموعه نینوا خبر داد و در توضیح آن گفت: در آینده نزدیک در جوار پل جوادیه عملیات اجرایی مجموعه فرهنگی، هنری، مذهبی، ورزشی و خدماتی نینوا در زمینی به مساحت 20 هکتار (محل سابق انبار نفت) با سرعت شروع خواهد شد که بدون شک در سطح شهر و حتی کشور بینظیر خواهد بود.
دیروز شهردار تهران بهرغم ازدحام بسیار مردم و شرکت در مراسم دیدنی افتتاح پل، دقایقی را نیز به حضور در جمع خبرنگاران رسانههای جمعی اختصاص داد. وی با اعلام اینکه برای ساخت پل جوادیه 40 میلیارد تومان هزینه شده است اظهار داشت: اگر برج میلاد و برج آزادی را بهعنوان دو نماد شهر تهران بدانیم از امروز پل جوادیه نیز به نماد سوم شهر تهران تبدیل شده است.
امنیت بالای پل در برابر زلزلههای شدید
دیروز مازیار حسینی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران طی سخنانی از چرایی ساخت پل جوادیه برای مردم سخن گفت.
به
گفته معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در سال 86 ارتعاشات و لرزش خانههای
مردم محله جوادیه نگرانیهایی را موجب شد که پس از بررسی به این نتیجه
رسیدیم که این لرزشها ناشی از حرکت گسلهای شهر تهران نیست و به پل سابق
جوادیه مربوط میشود که بهدلیل استهلاک و ضعف سازه، ارتعاشاتی را در خاک و
بدین وسیله در خانههای همجوارش موجب شده است.
به گفته حسینی تلاش شهرداری تهران از همینجا برای ساخت پل جدید جوادیه آغاز شد و در سال 87 قرارداد ساخت پل جوادیه بهمدت 36 ماه (اردیبهشت سال90) بسته شد. وی ادامه داد: این درحالی است که با تلاش مضاعف و افزایش حجم و سرعت کار موفق شدیم این پل را ظرف 30 ماه به اتمام برسانیم. به گفته مازیار حسینی، طراحی پل جوادیه بهدلیل همجواری با خط ریل قطار به شکل سوزن ریل قطار طراحی شده و به لحاظ استحکام نیزبهگونهای ساخته شده که توانایی تحمل زلزلههای با ریشترهای بالا را دارد.
طرح بینظیر
دیروز همچنین مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مراسم افتتاح پل جوادیه شرکت داشت. وی گفت: مدیریت شهری پیش از ساخت پل جوادیه به این نتیجه رسیده بود که حالا که قرار است این همه زحمت کشیده و خرج شود چرا در طراحی این پل و سایر پلها زیباترین طراحیها لحاظ نشود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: به همین دلیل دست به کار بررسی طراحیها ونمونههای بسیار شدیم تا بینظیرترین طراحی در ساخت پل جوادیه انتخاب و تقدیم همه مردم خوب تهران شد که البته میتواند نمونه خوبی برای کشور ما نیز محسوب شود. چمران بابت اینکه شاهد ساخت چنین پل با شکوهی در این منطقه جنوبی و محروم است اظهار خوشحالی کرد و از محمد باقر قالیباف و سایر دستاندرکاران ساخت این پل قدردانی کرد.
پل جوادیه از دیروز روی خودروها گشوده شد
معاون حملونقل و ترافیک شهردار تهران گفت: ازشنبه شهروندان تهرانی توانستند با استفاده از پل جوادیه از شمال به جنوب شهر و بالعکس سفر کنند و از نتایج این پروژه راهگشا بهرهمند شوند.
جعفر تشکری هاشمی با تاکید براینکه صرفهجوییهای کلان اقتصادی ناشی از کاهش مصرف سوخت و کاهش آلایندههای زیستمحیطی از دیگر اثرات پروژه مذکور به شمار میآید گفت: شهروندان تهرانی از این پس با استفاده از تونل توحید و پل جوادیه میتوانند سفرهایی آسانتر و سریعتر را به نقاط جنوبی شهر داشته باشند و بیشترین تاثیر احداث این پل را در تسهیل تردد بزرگراههای یادگار امام، شهید تندگویان، بعثت و شهید نواب صفوی مشاهده خواهیم کرد.