پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

امکان حرکت مصدومان قطع نخاع


امکان حرکت مصدومان قطع نخاع با دستگاه ابداعی دانشمندان ایرانی فراهم شد



محققان دانشگاهی ایران موفق به ابداع یک سیستم میکروالکترونیکی شدند که با شبیه سازی دستورات حرکتی سیستم عصبی مرکزی انسان و تحریک اعصاب حرکتی در معلولان قطع نخاع به آنها امکان می‌دهد بدون استفاده از بریس حرکت کنند...

به گزارش خبرنگار علمی فناوری ایسنا، این دستگاه موسوم به پاراواک (Parawalk) که حاصل تلاش چندین ساله محققان دانشگاه‌های علم و صنعت، علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی امیرکبیر است، روز سه شنبه طی مراسمی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رونمایی شد.

رضا رمضانی، جوان ایرانی که در سال 1376 در اثر سانحه تصادف، دچار ضایعه نخاعی در سطح T7 شد و هر گونه حس و حرکتی را در اندام تحتانی خود از دست داد، یکی از افرادی است که با استفاده از پروتز عصبی پاراواک، پس از 12 سال، بار دیگر قادر به ایستادن و گام برداشتن شده است.

وی از واکر برای حفظ تعادل خود استفاده می‌کند و اندام حرکتی‌اش با کنترل انقباض عضلات توسط سیستم عصبی پاراواک فعالیت می‌کند.

دکتر عباس عرفانیان امیدوار، دانشیار مهندسی پزشکی دانشگاه علم و صنعت ایران و مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمی فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد:

روش ارائه شده در این طرح مبتنی بر یک سیستم میکروالکترونیکی با تراشه ریزپردازنده‌هایی است که قابلیت شبیه سازی دستورات حرکتی سیستم عصبی مرکزی انسان را داراست و با ارسال این دستورات به اعصاب حرکتی، باعث انقباض عضلات فلج شده و حرکت را در عضو فلج ایجاد و کنترل می‌کند.

عرفانیان تصریح کرد: سیستم Parawalk در نوع خود منحصر به فرد بوده و با بکارگیری مدل‌های ریاضی از سیستم‌های اسکلتی عضلانی و استراتژی‌های کنترلی، میزان انقباض عضلات فلج را در طول حرکت کنترل می ‌کند. این سیستم در سطح بین‌المللی مطرح شده و هم‌اکنون جنبه‌هایی از آن به صورت مقالات در مجلات خارج از کشور به چاپ رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: سیستم ParaWalk برای ایجاد حرکت‌های ایستادن، گام برداشتن و نشستن افراد دچار ضایعه نخاعی کامل در سطح کمر(سطح ضایعه باید بین T4-T12 باشد) بکار می‌رود. علاوه بر ایجاد تحرک در افراد، این روش باعث کاهش اسپاستیسیتی، افزایش گردش خون در اندام تحتانی فلج و بهبود وضعیت قلبی عروقی افراد پاراپلژیک شده و از زخم بستر جلوگیری می‌کند.

دانشیار مهندسی پزشکی دانشگاه علم و صنعت افزود: سیستم ساخته شده تاکنون بر روی پنج نفر فرد پاراپلژیک به کار گرفته شده، به طوریکه این افراد، قادر به ایستادن و گام برداشتن بدون استفاده از بریس شده‌اند. از این رو به منظور خدمت رسانی و استفاده از سیستم ساخته شده برای رفع مشکلات حرکتی در افراد دچار ضایعه نخاعی، تفاهم نامه‌ای بین دانشگاه علم و صنعت ایران، بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به امضاء رسیده است.

به گفته عرفانیان، افرادی که با ضایعات نخاعی مواجهند می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از شرایط استفاده از این سیستم با مرکز فناوری عصبی ایران (دانشگاه علم و صنعت) به شماره تلفن 77240465-021 تماس بگیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد