پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

مشارکت محققان رویان در پروژه‌ جهانی تعیین نقشه ژنی انسان


مشارکت محققان رویان در پروژه‌ جهانی تعیین نقشه ژنی انسان:



واگذاری بررسی پروتئومیکس کروموزوم Y انسانی به دانشمندان ایرانی


معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به فعالیت‌ها و توانمندی‌های محققان این پژوهشگاه از مشارکت در سه پروژه جهانی تعیین نقشه ژنی انسان، شناسایی و تعیین نقشه‌ پروتئینی انسان، شناسایی و تعیین پروتئین‌های غشاء سلولی خبر داد.

دکتر عبدالحسین شاهوردی در حاشیه‌ دوازدهمین کنگره‌ بین‌المللی پزشکی تولیدمثل رویان در پاسخ به سوال خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خصوص مشارکت پژوهشگاه رویان در پروژه‌های جهانی، اظهار کرد: پژوهشگاه رویان با توجه به توانمندی‌ها و پتانسیل علمی خود توانسته اعتماد مجامع بین‌المللی علمی را برای مشارکت در پروژه‌های بین‌المللی به دست آورد.

وی افزود: یکی از پروژه‌های جهانی که پژوهشگاه رویان در آن مشارکت دارد، پروژه‌ شناسایی نقشه‌ ژنی انسان است که کمتر از یک دهه است که به ثبت رسیده و محققان دنیا توانسته‌اند این ژن‌ها را شناسایی کنند. از آنجایی که ژن‌هایی که هر سلول دارد، مسوول تولید پروتئین‌هایی است که عملکرد ژن را نشان می‌دهد.

شاهوردی تصریح کرد: پژوهشگاه رویان در یکی دیگر از پروژه‌های جهانی به نام شناسایی و تعیین نقشه‌ پروتئین انسانی که توسط انجمن بین‌المللی پروتئومیکس آغاز شده است، مشارکت می‌کند.

معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: از آنجا که در طرح تعیین و شناسایی نقشه‌ پروتئین انسانی، این پروژه براساس کروموزوم‌ها تفکیک شده است پژوهشگاه رویان به نمایندگی از ایران شناسایی پروتئین‌های کروموزوم‌های Y را عهده‌دار شده است.

وی با بیان این که این پروژه حدود دو سال پیش در دنیا آغاز شده و نام پژوهشگاه رویان از سال گذشته در فهرست پروپوزال جهانی قرار گرفته است، تصریح کرد: در این قالب این پروژه مقالات و پایان‌نامه‌های خوبی پیگیری شده و استخراج می‌شود که نام ایران را به دنبال دارد و می‌تواند سبب انتقال تجربیات و تعاملات بین‌المللی در این زمینه شود. به گونه‌ای که در این پروژه‌ بیش از 9 طرح تحقیقاتی را تعریف کرده و با راه‌اندازی سایت اینترنتی مخصوص این طرح تعداد قابل توجهی از محققان را شناسایی کرده‌ایم و با تفکیک طرح شناسایی پروتئین‌های کروموزوم Y هر بخش را به شکل پایان‌نامه‌های دکتری ارائه داده‌ایم.

شاهوردی در خصوص دیگر پروژه‌ جهانی که پژوهشگاه رویان در آن مشارکت دارد، خاطرنشان کرد: شناسایی پروتئین‌های غشای سلولی که بین کشورهای سنگاپور، کره، ژاپن، استرالیا، ایران و ... به صورت مشترک انجام می‌شود یکی دیگر از فعالیتهای مشترک جهانی است که پژوهشگاه رویان به نمایندگی از ایران در آن مشارکت دارد.

وی در خصوص اهمیت شناخت سلول‌های بنیادی به عنوان یک مدل تحقیقاتی اظهار کرد: سلول‌های بنیادی به عنوان یک مدل مورد تحقیق قرار می‌گیرد و از آنجا که بسیاری از بیماری‌ها به دلیل کمبود آنزیم و برخی پروتئین‌های سلول‌های بنیادی، شناخت هر چه بیشتر این سلول‌ها سبب کاهش اختلالات و نقص‌های یک سلول می‌شود و می‌تواند به پزشکان کمک کرده تا در درمان این بیماری‌ها تصمیم‌های بهتر و کامل‌تری بگیرند.

همچنین سلول‌های بنیادی می‌توانند به عنوان یکی از مدل‌های بیماری در محیط آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفته و در شناخت بیولوژی تکوینی سلول‌های بنیادی موثر واقع شوند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی درباره‌ فعالیت‌های این پژوهشگاه در زمینه‌ سلول‌های بنیادی سرطانی اظهار کرد: تحقیقات در زمینه‌ سلول‌های بنیادی سرطانی همپای دنیا در پژوهشگاه رویان در حال پیگیری است که این پژوهشگاه تحقیقات خود را بر روی سرطان پروستات و پستان به عنوان یکی از رایج‌ترین انواع سرطان آغاز کرده است که با افتتاح آزمایشگاه حدود یک سال و نیم تمرکز خود را بر روی این موضوع قرار داده است.

شاهوردی در خصوص تولید بافت در پژوهشگاه رویان تصریح کرد: تولید بافت به معنای تولید ارگانیسمی خاص مد نظر تمام پژوهشگاه‌های دنیاست که مراحل اولیه خود را همانند دنیا در پژوهشگاه رویان می‌گذرانند.

وی ادامه داد: یکی از پروژه‌هایی که در این زمینه در پژوهشگاه رویان در حال اجراست استفاده از سلول‌های بنیادی بر روی سازه‌های پلیمری زیست سازگار است تا بتواند در پیوندهایی مانند استخوان و غضروف موثر واقع شده و بتواند سرعت ترمیم را افزایش دهد.

شاهوردی در خصوص کاربرد این داربست‌های پلیمری زیست سازگار اظهار کرد: این سازه‌ها به عنوان یک ساختار کلسیمی در استخوان و غضروف مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان با سوار کردن سلول‌های مزانشیمی و یا سلول‌های بنیادی بر روی آنها از این داربستها در درمان ضایعات استخوانی و غضروفی استفاده کرد و سرعت ترمیم این ضایعات را افزایش دهند.

وی همچنین با ابراز امیدواری از تولید رده‌ی سلولی حاصل از جرم سل به عنوان یکی از موضوعات مرتبط با پروژه‌ی جهانی کروموزوم Y گفت: امیدواریم بتوانیم رده‌ی سلولی حاصل از جرم سل را که یکی از سه موضوع تعریف شده در راستای پروژه‌ی کروموزوم Y است را در آینده تولید کنیم.

شاهوردی با بیان این که تحقیقات بر روی زمینه‌های مختلف سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان انجام می‌شود، اظهار کرد: در زمینه‌ سلول‌های بنیادی جنینی تحقیقات در پژوهشگاه رویان در مدل‌های حیوانی و آ‌زمایشگاهی در حال انجام است اما در برخی رده‌ها به ویژه سلول‌های بنیادی بزرگسال همانند دنیا پژوهشگاه رویان کارآزمایی بالینی خود را در این زمینه آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در پژوهشگاه رویان تاکنون حدود 22 طرح کارآزمایی بالینی به انجام رسیده است که در سایت‌های وزارت بهداشت و سایت‌های جهانی مرتبط با کارآزمایی بالینی به ثبت رسیده است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در خصوص تحقیقاتی که به مرحله درمان رسیده است،‌ گفت: در برخی از موارد مانند دوختگی قرنیه توانستیم با پیوند سلول‌های بنیادی قرنیه چشم که از چشم سالم و یا دیگر منابع دریافت می‌کنیم و با کشت و تکثیر آن در پرده‌ ‌آمونیوم این طرح را به مرحله‌ درمانی وارد کنیم به گونه‌ای که کسانی که بینایی نداشته‌اند و مورد درمان قرار گرفته‌اند پس از درمان بین 7 تا 10 متر قدرت بینایی پیدا کرده‌اند که مورد رضایت پزشک معالج آنها بوده است.

شاهوردی در پایان همچنین در خصوص تحقیقات این پژوهشگاه در زمینه‌ لک و پیس میزان موفقیت کلی درمان لک و پیس در پژوهشگاه رویان را در مرحله‌ تحقیقاتی بیش از 70 درصد اعلام کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد