پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

پیش بسوی 1404

این وبلاگ جهت جمع آوری پیشرفت های علمی کشور عزیزمان ایران اسلامی راه اندازی شده است

دستاورد های علمی سال ۱۳۸۹


دستاورد های علمی سال ۱۳۸۹

(آذرماه)


  1. تولید روباتهای آموزشی در کشور
  2. استخراج اسیدهای چرب از زئوپلانکتونهای خلیج چاربهار
  3. ایجاد دومین پایگاه پرتاب فضایی کشور
  4. تولید نرم افزار سفرنامه نویسی دیجیتالی در کشور
  5. تولید کود دوستدار محیط زیست با استفاده از فضولات کرم
  6. سامانه سرعت سنج و پلاک خوان خودرویی تولید شد
  7. تلاش محققان کشور برای تولید انرژی از جریانهای دریایی
  8. شبکه اینترنت ملی سال 92 راه اندازی می شود


برای کسب اطلاعات کامل تر پیرامون موضوع بالا لطفا به ادامه مطلب بروید...

به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، دانشمندان ایرانی سال گذشته در زمینه های مختلف علمی دست به اختراعات و اکتشافات زیادی زدند.

1.تولید روباتهای آموزشی در کشور پژوهشگران عرصه آموزش، روباتهای آموزشی را طراحی و تولید کردند که در حوزه های مختلف علوم چون کامپیوتر، الکترونیک و آموزشهای لازم را بدون حضور مربی به کاربران ارائه می دهد. این روبات ها جنبه خود آموزی هم دارد و کاربران می توانند بدون حضور مربی از خدمات آموزشی آن در حوزه های مختلف بهره مند شوند. همچنین این روبات ها قادر به ارائه خدمات آموزشی در حوزه های نوین فناوری چون نانو فناوری، بیوتکنولوژی، فیزیک و شیمی هستند.

2.استخراج اسیدهای چرب از زئوپلانکتونهای خلیج چاربهار پژوهشگران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با همکاری موسسه‌ ملی اقیانوس شناسی ایران موفق به استخراج اسیدهای چرب از زئوپلانکتون ها شدند که این اسیدهای چرب در صنایع کشاورزی و تحقیقات پزشکی کاربرد دارد. از نانو فیبرهای تولید شده می توان در تحقیقات دریایی و شیلات، تحقیقات پزشکی، صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع کشاورزی استفاده کرد.

3.ایجاد دومین پایگاه پرتاب فضایی کشور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در آینده ایران میزبان ایستگاههای هدایت و کنترل ماهواره های سایر کشورها خواهد بود. کار مطالعاتی برای ایجاد پایگاه پرتاب دوم صورت گرفته است.ایجاد پایگاه دوم پرتاب، توانایی ایران را در مورد پرتاب ماهواره های مدار پایین کامل می کند چرا که معمولا ماهواره های مدار پایین با زاویه تزریق 55 درجه و 98 درجه پرتاب می شوند که در صورت تکمیل پایگاه دوم، کشورمان در هر دو نوع پرتاب توانمندی خواهد داشت.اولین پایگاه پرتاب فضایی ایران در 60 کیلومتری شرق سمنان و جنوب شاهرود واقع است که در سالهای اخیر دو موشک کاوشگر1 و سفیر از این پایگاه فضایی به فضا پرتاب شدند.


4.تولید نرم افزار سفرنامه نویسی دیجیتالی در کشور
لوح فشرده سفرنامه نویسی دیجیتالی راهیان نور و خاطره نویسی هشت سال دفاع مقدس و راهیان نور از سوی توسعه دهندگان حوزه نرم افزاری ارائه شد که امکان جستجو و حذف و اضافه متن و تصویر از قابلیت های این نرم افزار است. این لوح فشرده زمینه مناسبی در بهره برداری از فناوری رایانه ای و نرم افزار چند رسانه ای در ایجاد کتاب الکترونیکی و چاپ سفرنامه ها و خاطره های دیجیتالی در عرصه دفاع مقدس فراهم می کند. استفاده از تصاویر مناطق بازدیدی، کاروان های راهیان نور، رزمندگان، اسیران و شهدا، چاپ صفحات سفرنامه و امکان ایجاد فایل اجرایی برای مشاهده صفحات سفرنامه به صورت کتاب الکترونیکی از دیگر قابلیت های نرم افزار سفرنامه الکترونیکی است که علاوه بر آن، در این نرم افزار امکان جستجو برای کاربران پیش بینی شده است.

5.تولید کود دوستدار محیط زیست با استفاده از فضولات کرم
پژوهشگران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با استفاده از فضولات "کرم" موفق به تولید کود آلی و سازگار با محیط زیست شدند. این کود با عنوان "ورمی کمپوست" تولید شد که با استفاده از آنزیم "فیتاز" غنی شده است.این کود غنی شده از عناصر "میکرو"، "ماکرو" و آنزیمهای لازم برای رشد و نمو گیاهان است.

6.سامانه سرعت سنج و پلاک خوان خودرویی تولید شد
سامانه سرعت سنج و پلاک خوان خودرویی با قابلیت پردازش تصویر برای اولین بار در کشور تولید شد که این محصول به دلیل استفاده از فناوری پردازش تصویر ، متفاوت از نمونه های خارجی آن است. این سامانه عملیات سرعت سنجی، پلاک خوانی، ضبط فیلم و استفاده از GPS را در یک مجموعه پیاده سازی کرده است.
برخلاف نمونه های خارجی، این سیستم هنگام توقف خودرو پلیس نیز کار کرده و خودروهای دیگر را سرعت سنجی می کند همچنین ویژگی دیگر آن این است که می تواند به صورت اتوماتیک خودرو را تشخیص دهد و چنانچه سرعت خودرو بالاتر از حد مجاز بود، آن را جریمه کند.

7.تلاش محققان کشور برای تولید انرژی از جریانهای دریایی
مسئول گروه صنایع دریایی دانشگاه صنعتی شریف گفت: تولید انرژی از جریانهای دریایی موجود در قشم و بندرعباس، جزر و مد و امواج در دستور کار قرار دارد.
این دانشگاه در بخش دریایی پروژه های تحقیقاتی در زمینه شناورهای تندرو و سیستم های ROV که در کنترل و حرکت شناورها کاربرد دارد، اجرایی کرده است. در این پروژه قرار است با استفاده از سیستمهای OWC از جزر و مد دریا انرژی تولید شود.

8.شبکه اینترنت ملی سال 92 راه اندازی می شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طرح شبکه اینترنت ملی در چند مرحله اجرایی می شود که مرحله نخست آن امسال به بهره برداری خواهد رسید؛ اما مرحله پایانی در سال 92 به پایان می رسد.شبکه ملی اینترنت یا شبکه اطلاعات ملی بر پایه پروتکل اینترنت طراحی شده و یکی از زیر ساختهای اصلی دولت الکترونیک محسوب می شود و پهنای زیاد باند ارسال تصویر، صوت و حجم زیاد اطلاعات از ویژگی های این شبکه است. با این اقدام می توان خدمات اینترنتی را با سرعت بیش از 8 مگابایت دریافت کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد